Aktiv resa

En semester är ett bra tillfälle att testa på att göra nya roliga saker. Du kommer må mycket bättre om du cyklar och simmar under resan, än om du bara ligger på stranden och äter en massa mat på kvällen.

Resa

Att resa är i sig väldigt aktivt. Du måste boka biljetter, ta dig till flygplatsen och sedan till din destination. Om du vill ha en riktigt aktiv semester är det smart att läsa resemagasinet Vagabond där du hittar bra tips på var du kan vandra, rida och hoppa Bungy jump. På många turistorter erbjuds även lite annorlunda aktiviteter, som glidflygning, dykning eller att cykla längs med stiger i bergen. Resan blir så mycket roligare när du gör saker, förutom att du även kommer att må bra fysiskt.

Roliga aktiviteter

När du ska resa är det smart att gå ut på internet och leta efter spännande aktiviteter att göra. Antingen väljer du destination och ser vad du kan göra på platsen, eller så utgår du från de aktiviteter du vill göra. Varför inte testa på bergsklättring, göra en längre vandring eller upptäcka ett nytt land med cykel? Det kan vara klokt att köpa den utrustning som du behöver redan hemma i Sverige. Då behöver du inte lägga tid på att hitta bra skor, simkläder eller dylikt när du är på plats. Det kan också vara smart att anmäla sig till populära aktiviter som Bungy jump i förväg. Så att du garanterat får en möjlighet att testa på sporten eller utmaningen.