Gå 10 000 steg om dagen

Det finns inget magiskt med att gå just 10 000 steg om dagen, men det är en bra siffra att utgå ifrån. Här kommer tipsen på hur du får dina 10 000 steg varje dag för en god fysisk hälsa.

10 000 steg

Att gå 10 000 steg om dagen är ett bra mål att sikta på. Behöver du gå ner i vikt kan du faktiskt behöva gå 15 000 steg om dagen. Har du lite tid kommer 8000 steg om dagen ändå ha en positiv inverkan på din hälsa. För att räkna stegen kan du antingen använda en smartwatch eller din mobiltelefon. Bara genom att besluta dig för att gå ett visst antal steg per dag kommer du få in mer vardagsmotion är livet. Forskning visar att personer som bestämt sig för att gå 10 000 steg per dag börjar röra på sig mer per automatik. Det blir lite av en sport att lyckas med det dagliga målet.

Rörelse i vardagen

För att lyckas måste du röra på dig under hela dagen. Det är hälsosammare att du samlar ihop dina steg under hela dagen, än att du bara tar en långpromenad på kvällen. Parkera bilen längst bort på parkeringsplatsen så får du extra steg. Hoppa av en hållplats tidigare med bussen. Städa, gå ett par varv runt huset och erbjud dig att gå till kopieringsrummet och kopiera papper till dina arbetskamrater. Du hittar än fler tips i hälsomagasinet iForm på hur du kan få ihop 10 000 steg varje dag. Det kan också vara smart att försöka få in en längre promenad varje dag. Som att gå till jobbet eller ta en kvällspromenad varje kväll.