Spring ett lopp

Ett smart sätt att få mer aktivitet i vardagslivet är genom att anmäla sig till ett lopp. Då har du något att träna till och något roligt att se fram emot.

Nybörjarlopp

Om du inte brukar löpa kan det vara smart att satsa på ett nybörjarlopp. Det finns många nybörjarlopp i Sverige, som Blodomloppet, Vårruset och många mindre lokala arrangemang. Du behöver inte springa snabbt eller långt för att kunna delta i nybörjarlopp. Vissa av dem låter dig rentav promenera loppet. Genom att anmäla dig till ett lopp får du helt enkelt mer aktivitet i livet. Ett smart sätt att få in daglig träning.

Träna till ditt lopp

Det underlättar mycket att anmäla sig till ett lopp tillsammans med andra. Då har ni något gemensamt att träna och fokusera på. Innan du börjar träna behöver du ha bra skor som fungerar för dina knän, höfter och fötter. Sedan kan du sätta igång. Om du inte brukar träna kan det vara smart att börja med att gå. I början kan du kombinera löpning och gång för att bygga upp muskler och kondition. Se till att ha sprungit din sträcka ett par gånger innan loppet, helst ska du ha genomfört en lite längre sträcka. Då vet du att du kommer klara av loppet på tävlingsdagen.