Börja träna

Så gott som alla vet om att de behöver träna. Det svåra är att komma igång. Ibland kan det kännas som ett stort berg att bestiga att lyckas komma i form, gå ner i vikt eller få bättre kondition. Här kommer tipsen som hjälper dig att sätta igång att träna på allvar.

Fatta ett beslut

Det spelar ingen roll vad du vill uppnå i livet, så måste du först verkligen vilja göra det. Börja med att fatta ett beslut och berätta om det för någon. Säg till din partner, pappa eller kompis att du behöver komma i form. Börja träna, bygga muskler och få bättre kondition. Har du tur kommer den personen inte bara att stötta dig, utan rentav vilja göra en egen hälsoresa. Det är också smart att läsa träningsmagasinet Aktiv Träning för att få inspiration och för att börja tänka på dig själv som en träningsmänniska. Ditt mindset är jätteviktigt: från och med nu är du en person som tränar.

Hitta din aktivitet

Den absolut bästa sporten som du kan hålla på med är en aktivitet som du gillar. Om det är karate, långpromenader med hunden eller fitnessprogram framför YouTube spelar ingen roll. Hitta någonting som fungerar för dig tidsmässigt, ekonomiskt och som du tycker är roligt. Vissa personer vill hellre träna med andra, då kan det vara smart att gå till ett fitnesscenter och delta i till exempel spinningklasser. Föredrar du att träna på egen hand kan du köpa en crosstrainer eller löpskor. Det är många som faktiskt har kommit i form och gått ner i vikt genom att börja promenera med hunden eller vännerna. Har du alltid drömt om att skaffa en hund? Köp en hund så kommer du behöva promenera flera gånger varje dag. Har du mycket i livet kan det vara klokt att träna hemma. Antingen framför ett träningsprogram på YouTube eller så köper du träningsutrustning som en motionscykel, crosstrainer eller roddmaskin. Du kan rentav sätta på musik och bara dansa loss en timme och förbränna många kalorier. Det viktiga är att du gör det flera gånger i veckan och mäter dina resultat.