Hälsosamma skönhetsideal

Vi påverkas alla av de skönhetsideal som finns i samhället. Det som är positivt just nu är att det har blivit trendigt med muskler och hälsa. Istället för ett ohälsosamt underviktigt skönhetsideal, så är det inne med aktivitet och styrka.

Skönhetsideal

Det har i alla tider funnits olika slags skönhetsideal. Vare sig vi är intresserade av skönhet och mode eller inte, så påverkas vi av medias syn på kroppar och skönhet. Ätstörningar som anorexia och bulemi är ett problem bland både killar och tjejer. När du läser skönhetsmagasin som Elle är det viktigt att du inte påverkas av de smala modellerna, utan gör en skillnad mellan ditt liv och hur personer ser ut i modemagasin och på sociala medier.

Hälsa som skönhet

Just nu är det inne att vara stark, att orka och att fokusera på att bygga muskler, istället för att väga lite. Det är ett hälsosamt skönhetsideal som alla kan ta till sig. Det fina är också att när du fokuserar på muskler och hälsa och lever ett aktivt liv, så kommer du helt naturligt efter ett tag att väga lagom mycket. Tänk också på hur du talar om skönhet och hälsa: var en positiv förebild genom att äta gott och leva ett aktivt liv.